Polski | Română | Español


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
problem z RAR i F7
Author Message
zakk87
New
*

Posts: 3
Joined: 2007 Oct
Status: Offline



Post: #1
problem z RAR i F7
witam serdecznie. przerzuciłem się na TCUP z TCPP ponieważ lubię jak coś jest często aktualizowane, ale mam mały problem z pakowaniem plików rar. właściwie chodzi o istniejący plik RAR, do którego chcę wrzucić jeszcze jakiś plik, wyskakuje komunikat, że funkcja nie jest obsługiwana. instalowałem TC od nowa, nawet wywaliłem pliki konfiguracyjne. WINRAR'a mam od zawsze tego samegoSmile... druga sprawa to wtyczka do zakładania plików. nie podoba mi się ponieważ strasznie długo się włąza okienko po wciśnięciu F7... jak wywalić tą wtyczkę??
aha, i kiedyś dało się uruchomić tc bez wtyczek i takich podobnych, teraz na siłę uruchamia się tc up...
(This post was last modified: 2007-10-24 17:16:14 by zakk87.)
2007-10-24 17:11:40
Find all posts by this user Quote this message in a reply
m^2
Super Moderator
******

Posts: 401
Joined: 2006 Dec
Status: Offline



Post: #2
RE: problem z RAR i F7
zakk87 Wrote:mam mały problem z pakowaniem plików rar. właściwie chodzi o istniejący plik RAR, do którego chcę wrzucić jeszcze jakiś plik, wyskakuje komunikat, że funkcja nie jest obsługiwana. instalowałem TC od nowa, nawet wywaliłem pliki konfiguracyjne. WINRAR'a mam od zawsze tego samegoSmile...
Konfiguracja->wtyczki->konfiguruj wtyczki->[wpisz "rar" jako rozszerzenie]->usuń ścieżkę do wtyczki fhrar, która się pojawiła->ok

zakk87 Wrote:druga sprawa to wtyczka do zakładania plików. nie podoba mi się ponieważ strasznie długo się włąza okienko po wciśnięciu F7... jak wywalić tą wtyczkę??
Konfiguracja->różne->przedefiniowanie klawiszy->[wybierz F7]->kliknij w lupkę obok pola "polecenie"->Wybierz z listy "Domyślne polecenie", znajdziesz je na samej górze.

zakk87 Wrote:aha, i kiedyś dało się uruchomić tc bez wtyczek i takich podobnych, teraz na siłę uruchamia się tc up...
"Na siłę uruchamia się tc up"?
Czy instalacja TC UP zmieniła zachowanie innego Total Commandera na Twoim komputerze?
Czy też mówisz o TOTALCMD.EXE w katalogu TC UP? Jeśli tak, nie rozumiem, dlaczego "na siłę".

[Image: pcbsdec7.jpg]
2007-10-24 17:30:28
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
zakk87
New
*

Posts: 3
Joined: 2007 Oct
Status: Offline



Post: #3
RE: problem z RAR i F7
chodzi mi o to ze uruchamiając TCUP uruchamiam Total Commander'a z wtyczkami, a czasem jest taka sytuacja, ze po prostu musze odpalić Total Commander'a bez wtyczek i dodatkowych pierduł... kiedyś wiem brat z powodu przyzwyczajenia uruchamiał samego TC...we wcześniejszych wersjach było to mozliwe... Sad
2007-10-30 22:48:26
Find all posts by this user Quote this message in a reply
m^2
Super Moderator
******

Posts: 401
Joined: 2006 Dec
Status: Offline



Post: #4
RE: problem z RAR i F7
zakk87 Wrote:chodzi mi o to ze uruchamiając TCUP uruchamiam Total Commander'a z wtyczkami, a czasem jest taka sytuacja, ze po prostu musze odpalić Total Commander'a bez wtyczek i dodatkowych pierduł... kiedyś wiem brat z powodu przyzwyczajenia uruchamiał samego TC...we wcześniejszych wersjach było to mozliwe... Sad
http://totalcmd.pl/download/add/tls/IniReloc
To narzędzie, dodając odpowiedni klucz w rejestrze, pozwala zmienić ścieżkę do pliku konfiguracyjnego Total Commandera. Użyj go i podaj ścieżkę np. C:\Program Files\TC UP\wincmd2.ini. TC UP, aby nie wchodzić w konflikt z innym Total Commanderem, który może być zainstalowany, ignoruje wpis w rejestrze, toteż TC UP.exe dalej będzie uruchamiać TC z własną konfiguracją. Uruchom Totalcmd.exe - ten sam stworzy plik .ini z domyślnymi ustawieniami.

[Image: pcbsdec7.jpg]
2007-10-31 14:29:40
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
zakk87
New
*

Posts: 3
Joined: 2007 Oct
Status: Offline



Post: #5
RE: problem z RAR i F7
@m^2
Przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale zapomniałem podziękować. Dziękuję! Smile
(This post was last modified: 2018-02-28 12:15:10 by zakk87.)
2018-02-21 15:58:38
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 




Contact Us | TC UP - Total Commander Ultima Prime | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication